Vragen

Gepubliceerd op 19 januari 2018 om 09:40

In een week tijd zijn er veel gesprekken gevoerd over onze expeditie. Er zijn ook veel vragen gesteld! Dus in deze blog probeer ik die te beantwoorden.

Op het moment van schrijven zijn er in ieder geval al 16 deelnemers die de Kilimanjaro willen gaan beklimmen! Er kunnen nog mensen mee! Het wordt een internationale groep. Er gaan namelijk mensen mee uit Zweden (waaronder iemand met albinisme), een hele groep uit Gemert (Brabant), Italie, Josephat Torner uit Tanzania (die dus ook albinisme heeft), de minister van toerisme uit Tanzania, iemand uit Malawi etc. 

In Tanzania gaan lokale mensen mee de berg op, de sherpa's. Zij zorgen voor onze tenten, eten en drinken. Dus onze dagen bestaan dus alleen uit eten, slapen en lopen! En dat acht dagen lang! Het schijnt dat je daar je broekzakken al vol aan hebt...! Dus we wandelen stug door! Vorige week de eerste tocht van 12 kilometer gemaakt, samen met Ria. 

20180112_102859.jpg

Zaterdag (20 januari) willen we een langere tocht gaan maken, ongeveer 17,5 kilometer. Mocht u zin hebben om een keer mee te wandelen, dan kan dat! Neem dan contact met ons op! Het zou leuk zijn als dat ook donaties op gaat leveren...:) Elke week loop ik een tocht van ongeveer 10 km en eens per maand een tocht van een kleine 20 km. 

Op de website komt nog een knop om te kunnen doneren! Want stiekem gaat het daar natuurlijk wel om! Op Koningsdag hoop ik een kraam te bemannen, om bekendheid te geven aan JTF. Ik ben nog op zoek naar een product (iets eetbaars) om dan te verkopen. Er zijn al wat ideeen, maar ik ben nog niet overtuigd. Wie kan ons helpen? Wie heeft het perfecte idee en de contacten om dit te realiseren? 

We zijn verrast door alle positieve reacties die we inmiddels hebben ontvangen. Soms wordt gevraagd waarom we die berg op moeten. Een terechte vraag! We hadden er voor kunnen kiezen om gewoon geld over te maken naar de Foundation. Dat had wel betekent dat ik dit niet kenbaar had gemaakt, er niet met mensen over had gesproken en er dus veel minder bekendheid zou zijn over de problematiek in met name Tanzania. Een actie houden betekent gewoon meer aandacht, en dat levert meer geld op! De Kilimanjaro is de trots van Afrika. Tanzania is er ook bij gebaat dat we op die manier het land onder de aandacht brengen. Doordat de minister van toerisme meegaat, is daarin een belangrijke stap gezet! Op deze manier bereiken we letterlijk en figuurlijk de top, om daarmee een mentaliteitsverandering in gang te zetten. Mensen met albinisme zijn ook prachtige mensen, geschapen en geliefd door God! En dat moet iedereen weten! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.